maanantai 28. marraskuuta 2016

millainen on D:n hoitopäiväni?

Ajattelin kertoilla, mitä normaalisti teen, kun menen hoitamaan D:n ja missä järjestyksessä, eli millaisen rytmin olen itselleni omaksunut.

Minulla on siis normaalisti töitä 8-16, joten olen kotona yleensä 16:30-16:50. Ennen lähtöä syön ja vaihdan vaatteet ja sitten menoksi. Ensimmäisenä kurkistan D:n tarhaan ja yritän muistaa katsoa, paljonko tarhassa on vettä. Lähinnä katson, että D on kunnossa ja onko sillä loimea ja onko se kovin likainen ja tietysti pitää vähän rapsutella ja silitellä, jos D tulee portille norkoilemaan. Tallilla käyn ensin tsekkaamassa valjashuoneessa olevan vihkon, johon tallilaiset jättävät viestejä. Sitten laitan D:n iltamössön turpoamaan.

Seuraavaksi käyn karsinan kimppuun eli siivous. D:n omistajan kanssa on sovittu, että minun ei tarvitse lisätä turvetta. (Eilen poikkeuksellisesti sain komennon laittaa pari paalia karsinaan.) Kun karsina on siivottu, täytän vesiastian ja irrotan heinäverkon. Mikäli heinäpussit on tyhjiä, käyn täyttämässä ne, mutta usein tallissa on vielä yksi pussi jäljellä, josta saa iltaheinät verkkoon. Eli heinäpussien täyttö tässä välissä. Kun heinät on laitettu, lakaisen käytävän siitä osasta tallia, missä D asuu.

Sitten siivotaan tarha. Otan mukaan ison ämpärin/saavin vettä, jonka pusken kottareilla tarhaan ja täytän vesiastian. Tarhan siivouksen jälkeen voikin sitten pyydystää D:n ja lähteä ratsastamaan.
Ratsastuksen jälkeen D pääsee heiniensä ja mössön ääreen ja käyn siivoamassa lannat kentältä, mikäli sinne sellaisia jäi. Siinäpä se aikalailla onkin. Aikaa tässä menee yleensä 2,5 tuntia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti