keskiviikko 4. tammikuuta 2017

ekat talleilut 2017

Tällä viikolla olen siis päässyt taas heppailemaan joululomailun jälkeen. Tiistaina meni ylitöiksi ja J:lläkin kesti töistä tulo, joten olin tallilla vasta kuuden jälkeen. Yritin tehdä tallihommat nopsaan, että olisi päässyt ratsastamaan, mutta ihan avuttomaksi sähläämiseksi meni tallityötkin. Siispä vain harjasin D:n. Tarkoitus olisi ollut ihan vain käveleskellä sen kanssa. Ilmeisesti loman jälkeen tarvitsisi vielä lomaltapalautumisloman, sillä mihinkään ei voi keskittyä ja pää on ihan sekaisin. Ajatuksia tulee ja menee ristiin rastiin ja hetki sitten päässä ollut ajatus unohtuu. Unohdin D:lle varmaan riimunkin päähän yöksi, vaikka tapana on ottaa se pois karsinassa, ellei sitten joku tallille vielä jäänyt sitä ottanut pois. Huoh. Onneksi siihen ei kuole. (Olen silti todennut, että kaikki on hevosen kanssa vaarallista. Ihan kaikki. Joten jää itselle pohdittavaksi, mikä on aina se "pienin paha" tässä suuressa vaarallisessa maailmassa.)

Ei tullut eilenkään lähdettyä ratsastamaan. Pakkasta oli varmaan -18 astetta ja tuuli niin, että tukka irtoaa. Ihan perseestä. Sen sijaan pakersin D:n tarhassa olevan muuripadan kimpussa, jotta sain siitä kolmen sentin jään pois ja pesän täyteen kynttilöitä. D:n vesi on siis muuripadan padassa, jota yritetään pitää sulana kynttilöin ja roihuin. Yöksi kansi päälle. Kyllä se pikkupakkasilla välttää. Piti välillä lähteä hakemaan tallista kauha, jotta jäämössön sai pois. Pinta ehti jäätyä siinä muutaman minuutin aikana uudelleen, mutta onneksi ei sentään kolmea senttiä. Oli heppaparalla kyllä kova jano ja kolme ämpärillistä se varmaan joikin tallissa. Otin D:n muutenkin aiemmin sisälle, kun muutkin olivat tallissa. Kyllä keljuttaa tämä talvi. Onneksi helpotusta näyttää olevan luvassa. Totesinkin, että talvella 99 % ajasta kelissä on jotain vikaa. Seuraavaksi tulee varmaan liukasta.

Perjantain lämpötilat näyttää olevan laskussa, mutta iltapuolella tuuli alkaa voimistua. Onneksi on vapaata, niin voi tällätä itsensä sään kannalta hyvään aikaan tallille. Luulen vaan, että talvella sitä "hyvää aikaa" ei minulle ole koskaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti